Scooterhelmen

Een goede scooterhelm is verplicht en essentieel voor uw veiligheid, daarom verkopen wij enkel goedgekeurde scooterhelmen van de beste kwaliteit. We bieden verschillende soorten helmen aan, klik op de juiste categorie voor een specifieke selectie.

✓ In heel Nederland voordelig & snel geleverd
✓ Enkel goedgekeurde scooterhelmen van topkwaliteit
✓ Vaste lage prijzen

Scooterhelmen

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Helmplicht ook voor snorfietsers

Het is verplicht voor alle scooterrijders om een helm te dragen. Vanaf 2023 geldt deze verplichting ook voor snorfiets- en speedpedelec-rijders. Bij het kiezen van een scooterhelm is het cruciaal dat deze voorzien is van het ECE 22.05 keurmerk. Het opmerkelijke is dat zowel scooterhelmen als motorhelmen hetzelfde keurmerk delen, waardoor er geen onderscheid wordt gemaakt tussen deze twee helmvarianten.

Snorfietshelmen ander keurmerk

Met de nieuwe regels voor het dragen van helmen op speedpedelecs en snorfietsen, zullen naar verwachting meer snorfietshelmen in het straatbeeld verschijnen. Het is echter belangrijk op te merken dat deze helmen een ander specifiek keurmerk hebben, namelijk het NTA 8776 keurmerk. Het is daarom essentieel te beseffen dat deze helmen niet bedoeld zijn voor gebruik op scooters.

Correcte maat scooterhelm

Wanneer u een scooterhelm bestelt, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Enkel dan bent u echt beschermd. Houd er rekening mee dat ieder merk net wat anders kan vallen. Daarom is het essentieel om te voelen of uw scooterhelm goed past. Zorg dat hij goed strak zit rond uw hoofd en wangen. Ontstaan er vervelende drukpunten die pijn doen? Dan is de helm waarschijnlijk een maat te klein. Verschuift de helm wanneer u snel uw hoofd van links naar rechts beweegt? Dan is dat een teken dat hij te groot is. U bent altijd welkom om langs te komen bij onze winkel, waar u de verschillende helmen past en advies krijgt van onze experts.

Hoe meet u uw hoofdomtrek op?

U meet het makkelijkste uw hoofdomtrek op met een meetlint. Wikkel het lint rond uw hoofd, op ongeveer twee centimeter boven uw wenkbrauwen. Het aantal centimeters bepaalt vervolgens welke maat helm u nodig heeft:

  • 53/54 centimeter: XS
  • 55/56 centimeter: S
  • 57/58 centimeter: M
  • 59/60 centimeter: L
  • 61/62 centimeter: XL
  • 63/64 centimeter: XXL

De verschillende scooterhelmen in onze collectie

Bij Piaggio Parts heeft u altijd de keuze uit verschillende soorten scooterhelmen. Hierdoor garanderen we dat er voor elke bestuurder de perfecte helm is. Lees hieronder meer over onze uiteenlopende soorten.

Jet helmen

Liefhebbers van retro designs zijn helemaal gek op deze scooterhelmen. Jet helmen hebben een open design en bedekken uw kin dus niet. Ze hebben meestal een ronde vorm, die is gebaseerd op de helmen die piloten jarenlang droegen. Dankzij een opklapbaar vizier beschermt u uw gezicht tegen insecten en opspattend vuil.

Bekijk alle Jet helmen

Helmen voor speed pedelecs

Een helm is verplicht wanneer u op een speed pedelec rijdt. Deze speciale speed pedelec helmen zijn de perfecte middenweg tussen een fietshelm en scooterhelm. Zo geniet u van extra veiligheid tijdens uw rit, zonder dat u meteen een volledige scooterhelm hoeft te dragen. Alle helmen voor speed pedelecs in onze collectie zijn goedgekeurd.

Bekijk alle speed pedelec helmen

Helmen met een flip-up-systeem

Bent u op zoek naar een helm die uw complete gezicht beschermt, dus ook uw kin, maar ook kunt openklappen? Dan is een helm met een flip-up-systeem perfect. Bij deze helmen klapt de onderste helft omhoog zodra u op een knop drukt. Dat is handig wanneer u even een praatje wilt maken of van uw scooter afstapt om een boodschap te doen. U hoeft zo niet uw hele helm af te zetten om uw gezicht te laten zien.

Bekijk alle flip-up helmen

Integraal helmen

Deze helmen zijn de beste keuze wanneer u een scooterhelm wilt bestellen die u de beste bescherming biedt. De integraal helmen bedekken uw complete gezicht, maar beschikken niet over een systeem om ze open te klappen. Dat zorgt er wel voor dat u ten alle tijde goed beschermd bent, waardoor u onbezorgd ritten maakt op uw scooter.

Bekijk alle integraal helmen

Cross helmen

Voor het echte crosswerk is het belangrijk om een speciale crosshelm te dragen. De helmen hebben niet alleen een stoere uitstraling, maar zijn ook gemaakt voor topsnelheden. Ze bieden nog meer bescherming en geven u ruim zicht. Zo heeft u veel controle over alle stunts die u uithaalt tijdens het crossen.

Bekijk alle cross helmen

Scooterhelmen voor kinderen

Heeft u kinderen die u graag meeneemt op uw scooter? Zorg er dan ook voor dat uw kleintjes goed beschermd zijn. Bij Piaggio Parts vindt u daarom ook scooterhelmen voor kinderen. Deze hebben een kleinere maat en zorgen ervoor dat uw kind veilig achterop kan.

Bekijk alle kinderhelmen

Kies een scooterhelm die past bij uw persoonlijke stijl

Naast een goede bescherming is het ook leuk om er stijlvol uit te zien wanneer u op uw scooter stapt. Daarom biedt Piaggio Parts altijd verschillende designs en kleuren aan. Natuurlijk heeft u altijd neutrale opties, zoals zwart of wit. Gaat u echter liever voor een andere kleur? Dan kunt u kiezen voor kleuren zoals legergroen of donkerblauw.  U kunt ook écht uitgesproken kleuren kiezen, zoals knalrood en felroze. Zo past uw scooterhelm altijd bij uw eigen stijl.

Extra accessoires voor uw scooterhelm bestellen

Bij Piaggio Parts vindt u niet alleen verschillende soorten helmen, maar ook verschillende leuke accessoires. Zo is een warme helmmuts in de winter bijvoorbeeld geen overbodige luxe. Deze mutsen zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar, van een neutraal zwart exemplaar tot opvallende mutsen met een drukke print. Heeft u een helm gekocht die deels open is, zoals een Jet helm? Dan kan het soms fijn zijn om een helmbril te dragen. Deze beschermt uw ogen tegen de wind, maar ook tegen opspattende steentjes.

Uw scooterhelm kopen bij Piaggio Parts

Bij Piaggio Parts vindt u altijd de perfecte scooterhelm. Heeft u een vraag over de aanschaf van de juiste scooterhelm? Neem dan contact met ons op via 071 529 2937of vul het contactformulier in. U ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.